Sådan laver du nemt en opsparing

De fleste ved godt, at det er økonomisk fornuftigt, at have lidt penge sat til side, for man ved jo aldrig, om der kommer et nødstilfælde. Dog kan det være svært, at overtale sig selv til at sætte de ekstra penge til side, for det er jo noget sjovere, at bruge dem med det samme. Men kan man alligevel få overtalt sig selv, er der her nogle forslag til, hvordan man nemt får sat en opsparing op.

Først og fremmest, kan det være en god ide, at overveje om man har noget i sin økonomi, der vanskeliggøre en opsparing. Det kan være, at man har et gammelt kviklån med en meget høj rente, for så er den god at komme af med først. Der er ingen grund til at holde på dyr gæld mere tid end nødvendigt. Men har man en almindelig økonomi med de lån som ofte hører sig til, er der ikke nogen grund til ikke at have en opsparing ved siden af.  Dog skal man huske, at man måske bliver nød til at ofre sig lidt, hvis det skal lykkedes. Det kan eksempelvis være, man skal skære ned på by- og cafeture med vennerne, for ellers kan det blive svært at få opsparingen til at lykkedes.

Husk at sætte et mål

Derefter kan det være en god ide, at sætte sig et mål for, hvor meget man gerne vil spare op. Nogen kan måske satse på et beløb på omkring 75.000,00- til 100.000,00- mens andre nok kun kan sætte 10.000,00- til 15.000,- til side. Og begge dele er fint, det handler bare om at have lidt til nødstilfælde, så man er mindre fristet til at tage forbrugslån. Man kan jo også bare vælge at sætte nogle penge til side, og så se hvor meget det bliver til, anbefaler Poulsgaard.

Derefter skal man afgøre med sig selv, om man vil sætte pengene til side selv hver måned, eller om man vil have banken til at gøre det for en. Man kan nemlig bede sin bank om at sætte eksempelvis 500,00- over hver måned på en separat konto, hvilket har den fordel, at man spare penge op, uden det er noget, man skal tænke over. Alternativt, kan man vælge, at sætte sin trækprocent ved SKAT for højt, så man ender med at få penge tilbage i SKAT. Det gør selvfølgelig, at man får mindre udbetalt hver måned, men det kan man sandsynligvis ikke mærke, når man lige har vænnet sig til det. Ellers kan man også bare se, hvad man har tilbage hver måned, og så sætte det til side, man ikke har brugt.

Lige meget hvordan man vælger at spare penge op, er det en god ide. Ikke kun fordi det er godt at have lidt ekstra, men også fordi det er godt at vænne sig til, at man ikke skal bruge alt man har rub og stub. Man kan jo pludselig stå i en situation i sit liv, hvor man skal lærer at klare sig for et mindre beløb end før. Det har også den fordel, at man viser sin bank, man er økonomisk ansvarlig og sparsommelig, hvilket kun kan være en fordel, hvis man engang skal forhandle en stort lån på plads.

Tags :
Kategorier : Penge

Skriv en kommentar