Har du besluttet dig for at sælge?

Når man har besluttet sig for at sætte sin bil til salg, er næste skridt i processen, hvordan man skal gribe dette an, så man i sidste ende står med et resultat, som matcher éns forventninger bedst muligt.

Der findes flere forskellige måder at sælge sin bil på. Det er derfor vigtigt, at man bruger lidt tid på at sætte sig ind i de fordele og ulemper, der er ved at sælge på den ene eller den anden måde.

Man kan sige, at der i store træk er 3 måder, hvorpå man som privat kan sælge sin bil.

Sælg selv bil

Den første er, at man selv forestår salget. I dag foregår den slags salg typisk på internettet, hvor der inden for de senere år er sket en markant stigning i hjemmesider, som har specialiseret sig inden for handel med biler. Her finder man annoncer fra såvel forhandlere som private, og tager man et hurtigt kig derinde, vil man kunne se, at den store majoritet udgøres af private. Fordelene ved selv at sælge sin bil er blandt andet:

  • Man prissætter selv sin bil.
  • Man skal ikke dele fortjenesten med en anden (f. eks. forhandler).
  • Man har selv kontrol med alt lige fra annoncering, kontakt med interesserede og underskrivning af slutseddel.

Man skal dog være indstillet på, at det kan være en opgave, der kræver, at man afsætter tid, så hvis man ikke har lyst til eller mulighed for det, bør man vælge en anden salgsmåde.

Sælg bil gennem en forhandler

Den anden mulighed er, at man samarbejder med en bilforhandler. Man indgår en aftale om, at bilen skal udstilles hos ham, evt. blandt hans andre salgsbiler, og at han så for et beløb sørger for at markedsføre den og stå for fremvisninger, når der skulle melde sig interesserede købere på banen. Har man travlt med at afhænde sin bil, er det dog ikke en måde, som kan anbefales. Forhandleren vil typisk ikke bruge en masse tid på at reklamere for bilen, så der kan nemt gå hen og gå et godt stykke tid, før bilen bliver solgt.

Sælg bil til en forhandler

Hvis man har travlt med at sælge sin bil, kan det være en løsning at sælge den til en bilforhandler. Er bilens stand i orden, og prissætter man den rimeligt, kan man være heldig at få en hurtig handel i hus. Man skal dog altid regne med, at man ikke nødvendigvis opnår den pris, som man fra starten har som udgangspunkt. Sagen er jo den, at en bilforhandler køber bilen med videresalg for øje, og derfor skal han indkalkulere en fortjeneste, når han afgiver et bud. Herudover skal han måske bruge penge på istandsættelse og rengøring, før han kan udbyde bilen til salg, og det skal der naturligvis også afsættes penge til.

Mulighederne er flere, men i sidste ende er der kun én til at tage en endelig beslutning, der matcher de forventninger og ønsker, som man måtte have ved et bilsalg, og det er naturligvis én selv.

Tags : ,
Kategorier : Biler

Skriv en kommentar