Beregn termin med en terminsberegner

Et af de første spørgsmål, der melder sig, når du har fundet ud af, at du er gravid er: hvornår skal jeg føde? Det kaldes også en terminsdato. Allerede når du ved, at du er gravid, kan du få et kvalificeret bud på, hvornår du har termin. Beregn termin ved at indtaste få oplysninger, og så ved du, hvilken dato du skal se frem til og glæde dig til. Du finder dermed også ud af, hvor gammel dit barn er lige nu samt hvornår befrugtningen skete. Altså får du mange informationer ved blot at indtaste få oplysninger i en terminsberegner.

Selvom det lyder simpelt, så er det faktisk ikke så lige til. En graviditet varer i gennemsnit 280 dage. Det svarer til 40 uger eller cirka 9 måneder. Men længden af graviditeten varierer selvfølgelig fra kvinde til kvinde. Nogle går over tid og føder dermed senere end de 9 måneder, mens andre føder før termin. Beregn termin på internettet ved at indtaste den første dag i din sidste menstruation og antal dage i din cyklus, som i gennemsnit er 28 dage. Hvis du er i tvivl om længden på din cyklus, så brug 28, da det er gennemsnitlængden for en almindelig kvinde.

Beregn termin ud fra din cyklus

Du skal altså bruge længden på din cyklus for at finde ud af, hvornår du har termin. Derudover skal du bruge den første dag i din sidste menstruation. Det skyldes, at det er en dato, som de fleste kender. Egentlig er din graviditet ikke startet på dette tidspunkt, fordi det først sker, når ægget bliver befrugtet og derefter sætter sig fast i din livmoder. Men det er ikke lige så nemt at finde frem til denne dato, og derfor bruger man den anden til at beregne terminen.

Beregn termin for din fødsel inden du kommer til læge og bliver nærmere undersøgt. Det kan være svært at vente med at beregne terminen, da det som regel er noget man glæder sig meget til, og dermed er meget spændt på at få at vide. Og faktisk bruger lægen samme metode til at beregne termin, når du tager til lægen første gang i forbindelse med din graviditet. Terminen kan dog rykke sig senere i din graviditet, for eksempel hvis du har en kortere eller længere cyklus. Det vil vise sig ved nakkefoldsscanningen, som du bliver tilbudt omkring den 12. uge i din graviditet. Her vil den endelig terminsdato blive fastsat.

Beregn termin ved anden cyklus

Det kan være, at din cyklus er enten kortere eller længere end den gennemsnitlige cyklus. Fortvivl dog ikke, for hvis du er klar over det, kan du stadig beregne din termin. Det kræver dog lidt mere tid, men det er ikke svært. Beregn termin ved en kortere cyklus ved at finde antal dage i din cyklus og tælle frem til den dag, hvor du forventer, at du får din næste menstruation. Derfra skal du tælle 14 dage tilbage. Du lægger nu 38 uger eller 266 til den dato, du fandt frem til. Så har du din terminsdato.

På samme måde kan du beregne din termin, hvis du ved, at din cyklus er længere end de gennemsnitlige 28 dage. Først finder du ud af, hvor lang din cyklus er, og hvornår du forventer din næste menstruation. Tæl igen 14 dage tilbage og læg 38 uger eller 266 dage til. Hvis din cyklus varierer meget finder du dit eget personlige gennemsnit ved at lægge antal dage for den længste og korteste cyklus sammen og dele med to. Beregn termin derefter ved at følgende vejledningen og find terminsdatoen.

Kilde: http://baby-og-boern.dk/

Tags :
Kategorier : Børn

Skriv en kommentar